De zes uur van Heerde

 
De laatste wedstrijd dit jaar voor mij, zes uur op een piste ronddraaien.
Na bijna 3u rijden komen we aan in Heerde, de zon schijnt goed maar boven het vriespunt komt het niet vandaag.
De piste ziet er heel glad uit door het laagje ijs maar dat valt eigenlijk nog wel mee.
Veel vrienden zijn komen opdagen en het is weer een blij weerzien, we staan er toch maar weer.
 
Ik ben de enige die in korte broek aan de start staat. Andere lopers krijgen het koud door mij te zien.
Ik kleed me niet te warm omdat ik echt niet goed tegen de koude kan, zo kan ik me tijdens de wedstrijd en naarmate het kouder is, altijd maar warmer kleden. Goed voor de spieren is het niet maar we gaan hier rustig lopen.
 
De championchip laat het bij de start al afweten dus kunnen we nog niet om één uur van start gaan.
Even terug de kantine binnen om niet aan de grond vast te vriezen.
Na een tijdje krijgen we het goede nieuws dat we toch kunnen vertrekken. Een 50-tal lopers gaat van start, het lijkt me dan ook ver een maximum aantal deelnemers voor een pisteloop.  
De start is te snel maar dat geeft niet, de marathonafstand is goed voor mij. Als ik na een uur al krampen in mijn rechterbeen krijg speelt dan ook meer het idee van aan 42 km te stoppen en niet te forceren.
 
De zon zakt en het is al heel wat kouder, tijd voor een lange broek aan te doen. Daarna wissel ik wel vijf keer van kledij om toch steeds weer iets droog aan te kunnen doen. Het is een mooi zicht, ijs staat op de mutsen, vermits ik geen muts draag vraag ik me af of het ijs op mijn hoofd staat.
De eerste drie uur was het wat moeilijker maar dan kwam dan toch het plezierige, af en toe een babbel met iemand en dan terug wat sneller.Voor mij is dit het echte ultralopen, een tocht maken zonder stress, beleven wat je op je tocht tegenkomt…
Vincent zorgt weer voor de nodige aanmoedigingen en trotseert ook weer het koude weer.
Connie die loopt als een duracelkonijntje telkens weer voorbij, ze is niet te stoppen en loopt als een sneltrein.
De koude stoort niet meer na 4u lopen, alleen dat ene probleem… mijn drinkbus was zwaar en toch leek ze leeg want er kwam niets meer uit, ik draaide ze open en zag een grote ijsklomp. Mijn energiereep moest eerst twee rondjes in mijn mond ontdooien of je kon er niet in bijten.
 
De zes uur is rond voor we het goed beseffen, het systeem geeft 139 rondjes aan, een dikke 57km. Ik vermoed wel dat het eerder rond de 60km moet geweest zijn. Iedereen in de uitslag zal wel iets meer gelopen hebben want het systeem ging niet elke keer. Wat maakt het uit, een rondje meer of minder.
 
De warme douche was meer dan welkom, Diane, Roy en Wieke zijn terug van het shoppen (in Heerde zijn wel niet veel winkeltjes) en er wacht Diane nog een verrassing.  Uit de koffer snel de cadeautjes halen en lekkere taart.
We praten nog wat na en dan is het terug tijd voor de lange rit naar huis. Onderweg nog een MC Donald binnenslagen en onder smogomstandigheden tegen 90km/u verder.   
 
De zes uur van Heerde was geslaagd, een unieke sfeer weeral waar we zes uur lang nauw met elkaar verbonden zijn.
Zes uur lang gaan we voor hetzelfde, rondjes lopen, veel rondjes, waarom we het doen weten we meestal niet , maar het doet telkens weer zo goed dat we het nog gaan doen. Wat een uitleg weeral…
 
Vrienden, ik wens jullie een veilige jaarwisseling. Motiveer uw schoenen om zo snel mogelijk terug te gaan lopen.
We zien elkaar snel weer terug. Bedankt voor al die warme momenten, hopelijk kunnen we die momenten met veel nieuwkomers delen in 2009, we kijken er naar uit.
 
 
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op De zes uur van Heerde

  1. running the distance zegt:

    Kan alweer tellen als afsluiter voor je loopjaar, nog de beste wensen voor een gezond en succesvol loopjaar in 2009! Je zal in Genk ook wel aan de start staan, dan zien we mekaar daar wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s